1955 - 1957

Febrer 2023
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

Pròxim Partit - OK Lliga Plata

Dissabte, 11 Febrer 2023
CE VENDRELL vs BARÇA ATLÈTIC
20:00 | El Vendrell

 

Temporada 1955-56


3a Divisió Catalana (7 equips). El CC Vendrell es proclama, novament, Campió del seu grup de III Divisió Catalana, sense perdre cap partit (8 victòries i 4 empats), amb 20 punts. Els equips eren el CH Cornellà, CH Esplugas, CH Cadi (Poble Nou), CH Borges Blanques, CP Molins de Rei, CH Barbera i el Casal Familiar del Vendrell.


L’equip estava format per:


Entrenador: M. Millán. Jugadors: Isidre Socias i Rafel Alcalà (porters), Francesc Padilla, Joan Fontana, Cisco Prats, Ricard Urpi, Jesús Trayner (a mitja temporada marxa al servei militar) i Benjamí Jané (està fent el servei militar).


El 21 de gener de 1956, en reunió general ordinària, el Centre Catequístic Parroquial passa a denominar-se Casal Familiar Parroquial. Això afecta l'equip d’hoquei que, a partir d’aquell moment, també pren el nom de Casal Familiar del Vendrell.

 

Foto cedida per Cisco Prats,  realitzada a la pista del Centre Catequístic el 10 de desembre de 1955, en què el CC Vendrell va guanyar al CP Barberà per 8 gols a 1. Drets: l'àrbitre del partit, Cisco Prats, Rafel Alcalà i Francesc Padilla. Acotats: Joan Fontana, Isidre Socias i  Ricard Urpí. 

 

 

Crònica del quinzenal Vendrell Portavoz Católico de la Villa del 24 de març de 1956 en què el Casal Familiar del Vendrell es proclama Campió de 3a Divisió Catalana. 


Entrevista que el quinzenal Vendrell Portavoz Católico de la Villa va fer, el 7 d’abril de 1956, al president de la Secció d’Esports del Casal Familiar, Eusebi Esteban, després d’haver quedat campions de la III Divisió Catalana, en què mostra els seus dubtes de poder  pujar de categoria.  

Crònica del Diario Español del 30 de març de 1956 


Tot i l’èxit aconseguit, no van deixar pujar de categoria l’equip del Casal Familiar del Vendrell, a causa de les mides de la pista, i un any més va continuar en la mateixa categoria.


En finalitzar la temporada tan aviat, alguns jugadors -l’Isidre Socias un any i el Cisco Prats diversos anys- fitxaven  pel CN Reus Ploms (de categoria superior) per seguir  practicant aquest esport.

Drets: Jesús Trayner, Cisco Prats, Francesc Padilla, Rafel Alcalà i Joan Fontana. Acotats: Àrbitre del partit, Isidre Socias, Ricard Urpí.

Foto cedida per Cisco Prats. 

 

Fitxa d'hoquei del Centre Catequístic Parroquial del Vendrell de la temporada 1955-56, del jugador Enric del Rio, cedida per ell mateix. 

 

Fitxa d’hoquei del Centre Catequístic Parroquial del Vendrell, Temporada 1955-56,  del jugador  Rafel Alcalá Vendrell, cedida per ell mateix. 


Temporada 1956-57


El CF Vendrell es va tornar a proclamar, per tercer cop, Campió d’aquesta categoria (l’única que el deixaven participar per les mides de la pista). Aquest grup estava format per: CH Igualada, CH Esplugas, CP Cornellà, Roda de Ter, ET Reus i el CF Vendrell.


L’equip entrenat per Mariano Millan estava format pels porters Isidre Socias i Rafel Alcalà i com a jugadors Benjamí Jané,  Joan  Fontana, Jesús Trayner, Ricard Urpi, Enric del Rio i Cisco Prats (que va acabar jugant a Calafell i entrenant el Juvenil del CP Calafell).

 

Crònica de la revista quinzenal Vendrell Portavoz Católico de la Villa del mes de febrer 1957. Tot i que en la primera volta el CF Vendrell havia perdut a casa amb el EM Reus per 2 gols a 3, a la segona volta i en l’última jornada el CF Vendrell el va guanyar per 2 gols a 5, aconseguint proclamar-se Campió de 3a Divisió 1957. 

 

CF Vendrell, Campió Temporada 1956-57 de 3a Divisió.


Drets: Ricard Urpí, Mariano Millán (entrenador), Enric del Rio, (desconegut), Jesús Trayner. Acotats: Joan Fontana, Isidre Socias i Benjamí Jané. –     Foto cedida per Enric del Rio.  
 

Cròniques publicades al quinzenal Vendrell Portavoz Católico de la Villa dels dies 10 i 24 de novembre de 1956 


Foto d’un partit d’hoquei a la pista del Centre Catequístic, datada a l’any 1956. En primer terme s’observa el porter, Isidre Socias, i Joan Fontana, tots dos d’esquena, i al fons a l’esquerra Ricard Urpí.

Foto cedida per l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès

 

   


 

Programa de cinema del Casal Familiar en què s’aprofitava per anunciar els partits de bàsquet i d'hoquei entre el Cornellà i el Vendrell el 2 de desembre de 1956.  

Cedit per Rosa Trillas

 

Temporada 1957/58


D’aquesta temporada no ens consta que el primer equip del CF Vendrell jugués partits en competicions oficials. Sí que ho va fer l’equip Juvenil. Creiem que devien jugar alguns partits amistosos, tot i que ni al programa de la Fira 1957 ni a la Festa Major 1958 surt anunciat cap partit d’hoquei patins.


L’equip, suposem, estava format per el Rafel Alcalà, Benjamí Jané, Jesús Trayner, Joan Fontana,  Ricard Urpi i Enric del Rio. Com que no podien jugar en campionats oficials, alguns jugadors anaven a jugar en altres equips. Així trobem com en alineacions del CN Reus Ploms hi figuraven Isidre Socias i Cisco Prats. Aquest últim, Cisco Prats, també el trobem jugant amb el CP Calafell.


D’aquesta temporada 1957-58, no es troben notícies dels partits que jugaven. Un dels pocs comentaris que hem trobat és aquest retall del Diario Español, en què el Casal Familiar Vendrell participava, dins el Torneig de Primavera, en el Torneo para Neofitos.

Crònica del Diario Español del 17 de juny de 1958 El fet de no poder competir en les categories superiors, a causa de les mides de la pista i la impossibilitat de fer-la més gran, i davant la possibilitat que l’hoquei vendrellenc pogués desaparèixer, va fer que un grup de vendrellencs, a les tertúlies de Cal Tof  (sota la direcció del Baltasar Julià), miressin de llogar uns terrenys a l’horta de la Miguelina per fer una pista nova amb les mides reglamentàries, però les negociacions no van acabar de fructificar.


D’aquestes tertúlies va sortir la possibilitat de que el Club d’Esports Vendrell fes una pista al mig del velòdrom i portés aquest esport a les seves instal•lacions. En una reunió entre Albert Pàmies, president del CE Vendrell, i Cisco Prats acordaren proposar-ho als socis del club.


Així, el 17 de juliol de 1958, en la Reunió General Ordinària del CE Vendrell, s’acorda construir una pista d’hoquei al mig del Velòdrom, de 17 x 34 metres. En la construcció d’aquesta pista, desinteressadament, hi van treballar  molts aficionats a fi que el cost no fos gaire elevat.


D’aquesta forma, neix la Secció d'Hoquei Patins al Club d’Esports Vendrell.

   

 

Crònica de Vendrell Portavoz Católico de la Villa del 23 d’agost de 1958